Gluteenittomat sämpylät


Noin 15 sämpylää
  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g hiivaa / 1 1/2 ps kuivahiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 3 dl Gluteenittomia kauraleseitä
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Sekoita lämpimään veteen psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää murennettu hiiva tai kuivahiiva. Lisää suola, jauhot, kauraleseet ja öljy, ja sekoita tasaiseksi.

Laita jauhoja runsaasti pöydälle ja nosta taikina jauhojen päälle. Tee taikinasta yksi pitkä pötkö ja leikkaa sopivan kokoisia paloja. Nosta pellille, ripottele päälle vielä kauraleseitä ja anna kohota 15 min. Voi toki koittaa leipoa pyöreiksi sämpylöiksi, mutta taikina on sen verran löysää, että itse en edes yrittänyt.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja pakasta. Sämpylät on parhaita, kun ottaa kerralla sulamaan aina sen verran mitä syö.

Näistä tuli kyllä hyviä, luulempa että tulee aika usein leivottua näitä. Mulla on tällä hetkellä gluteeniton ruokavaliokokeilu, joten täällä blogissakin tulee enemmän näkymään gluteenittomia leipomuksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.