Meidän perheen porokeitto

Ajattelin jakaa teille tämän helpon ja hyvän reseptin 🙂 Meillä tehdään tätä ruokaa aina välillä maanantaisin, kun sunnuntain ruoalta on jäänyt poronkäristystä.

  • Poronkäristystä
  • perunoita
  • porkkanoita
  • Vettä
  • Viherpippurisulatejuustoa (koskenlaskija)
  • 1 prk ruokakermaa

Pilko ja keitä perunat. Lisää poronkäristys sekaan. Tai laita ensin käristys tulille ja lisää sitten perunat sinne. Kun perunat on melkein kypsiä, lisää pilkotut porkkanat, sulatejuusto ja kerma. Anna kiehua vielä hetki, niin että sulatejuusto on liuennut. Mun ei yleensä oo koskaan tarvinnut lisätä mausteita, kun käristys on hyvin maustettu ja sulatejuustosta tulee makua. Mutta maista, ja mausta lisää vaikka suolalla jos tarvis.

Tarjoile esim. sämpylöiden tai patonkien kans 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.