Takaisin kouluun, hyvä vai huono juttu?

Viime ajat ja varsinkin viimeiset viikot ovat olleet vähän erilaisia, kun lasten etäkoulun lisäksi mies on tehnyt töitä kotona, keittiön pöydän ääressä. Kuulemma hyvin pystyi tekee tästä härdellistä huolimatta, vaikka oli suurimmaksi osaksi ajasta puhelimessa. Taito se on tuokin, että pystyy sulkemaan kaiken muun ympäriltä ja keskittymään vaan työntekoon. Hyvä niin.

Jotenkin tästä kaikesta on tullut jo ihan tavallista. Niin äkkiä kaikki sopeutuu. Oikeasti kun alkaa ajattelee, niin se tosi jännä miten tästä on tullutkin niin tavallista. Tuntuu jopa hieman hassulta, että lapset menee kouluun. Silti olen vähän innoissaan siitä, että lapset menevät pariksi viikoksi kouluun. Ja mies on taas maanantaista lähtien ollut työmaalla. Vaikka ei mulla miehen työnteko tässä kotona ole juurikaan haitannut, ihan mukavaa se on ollut. Kuitenkin vähän joutu välillä pitämään huolta, ettei äänet nouse liian korkealle lapsilla eikä itsellänikään 🙂

Täällä Utsjoella ei ole ainakaan vielä ollut tietääkseni yhtään korona-tartuntoja, joten sen puoleen ei pelota lapsia kouluun laittaa. Ja uskon, että ihan hyvä käydä siellä vielä viimeiset kokeet tekemässä ja pääsevät opettajatkin paremmin kärryille, että missä mennään kenenkin oppilaan kanssa.

Vielä pääsi hyvin kelkalla tunturiin

Vaikka etäkoulu on sujunut pääosin tosi hyvin, niin nyt on kutenkin välillä tuntunut, että varsinkin pojilla on ollut jo melko levotonta, ja he ovat itsekin sanoneet, että hankala keskittyä koulujuttuihin. Joten tarpeeseen tulee heillä ainakin kouluun meno.

Lapset myös lähtevät hyvillä fiiliksillä kouluun. Saavat parin viikon ajan nähdä koulukavereita vielä. Ja minulla ja pikkupojilla on pari viikkoa hieman rauhallisempaa tässä, ennen kuin kesäloma alkaa lapsilla. En kyllä osaa ollenkaan ajatella vielä, että kohta alkaisi kesäloma, koska ulkona on vielä puoli metriä lunta ja kokoajan tulee lisää 🙂

Kieltämättä tässä etäkoulussa on ollut hyviäkin puolia 🙂 Aamut ovat olleet niin leppoisia, kun on saanut nukkua vähän pidempään, eikä ole tarvinnut olla laittamassa lapsia kouluun. Ollaan nuorimman kanssa nukuttu viime aikoina kyllä melko pitkään aamuisin. Mutta kiva saada taas rytmiä vähän takaisin arkeen, vaikka kohtahan se on taas sekaisin kun kesäloma alkaa.

Meidän aamut ovat näyttäneet viime aikoina aika lailla tältä 🙂

Viimeisenä etäkoulupäivänä kävimme poikien kanssa retkellä ja vähän ajelee kelkalla. Mutta kaikkineensa, etäkoulu sujui hyvin ja oli ihan mukavaa vaihtelua kaikille, mutta kiva että huomenna alkaa koulu 🙂 Mukavia viimeisiä koulupäiviä kaikille ennen kesälomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.