Viikonlopun retkeilyt

Me saatiin viikonloppuna meidän ystäväperhe tänne kyläilemään. Koronan vuoksi kevään kyläilyt piti perua, mutta nytkin kerkesi vielä tulla 🙂 Sattui myös aika hyvät kelit, vaikka alunperin näytti pelkkää vesisadetta.

Sunnuntaina miehet ja pojat lähtivät kalalle, ja me muut lähdimme käymään tuossa lähellä tunturissa. Meidän kaksivuotiaat olivat kantorinkassa ja muut kävelivät. Oli kyllä yllättävän rankka nousta rinkka selässä ylös, mutta hyvin me selvittiin 🙂

Noustiin tosi ylös, koska lapset halusivat mennä sinne missä on lunta. Ylös päästyämme pidimme pienen tauon ja lapset saivat pillimehut. Katseltiin ja ihailtiin vähän aikaa maisemia, ennen kun lähdettiin alaspäin. Lapset olivat innoissaan lumesta ja teimme myös pienen lumiukon.

Illalla kun miesväki kotiutui kalalta, lähdimme käymään vielä koko porukka retkellä Nuorgamissa, Skaidijärven kodalla. Reitti lähtee Pulmankitien varresta, ja on oikein sopivan mittainen lasten kans, oiskohan ollut 2,1 km suuntaansa. Tällä kertaa miehet kantoivat nuorimmaiset rinkassa, ja reitti tuntui aika helpolta, koska jyrkkää nousemista ei ollut oikeastaan ollenkaan.

Kodalle kun päästiin, niin teimme ulos nuotiopaikalle tulet. Keli oli niin nätti, ettei viitsinyt kodassa istua. Paistoimme makkaraa ja herkuttelimme karkeilla ja sipseillä. Lapset leikkivät ja riehuivat tunturissa.

Mulla ei tullut kodasta otettu yhtään kuvaa, muutenkin unohdin kuvailla, vaikka olin aikonut panostaa kuvien ottamiseen tällä reissulla. Lasten kanssa on aina sen verran sitä tohinaa, ettei välttämättä kerkiä niin keskittyä kuvien ottamiseen.

Mutta mukava reissu kaikinpuolin, ja maisemat tuolla on aivan mahtavat! Eipä sitä valokuviin saa mitenkään ikuistettua nuita maisemia mitä tuolla pääsee näkemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.